Trustpilot

Kulkopplingar och påskjutsbromsar

Antal hittade varor: 97

Fästen för släpvagnar och påkörningsanordningar för bromsade släpvagnar. Bryr du dig om en säker anslutning av trailern till bilen? Ta hand om detta genom att köpa ett nytt fäste. I vår butik hittar du släp till AL-KO , KNOTT , WINTERHOFF och STEELPRESS släp med GVM från DMC kg till mycket bra priser.

Släpvagnsdrag

Släpvagnsdrag

Släpvagnskopplingar används för att koppla släpet till fordonet. Det finns "V" , "T" dragkrokar, fyrkantiga dragkrokar eller rörkrokar . Vi särskiljer dem med maximalt tillåtna DMC, tryck på krokens kula och avståndet mellan monteringshålen. När det gäller krokarna som finns tillgängliga i vår webbutik, finns all information som behövs för att matcha dem med en given släpvagnsmodell på produktkortet.
Släpvagnskopplingar är utrustade med en slitageindikator för att hjälpa till att identifiera när det är dags att byta ut den för närvarande sittande dragkroken. Korrekthetsindikatorn för kopplingen är en förenkling, som även används som standard i de flesta släpfordon. Tack vare den kan vi vara säkra på att släpets anslutning till bilen är korrekt och att den inte lossnar under körning.

Fästen för släpvagnar med påskjutsbroms

Fästen för släpvagnar med påkörningsbroms kallas även påkörningsanordningar. I det här fallet är produkten hela elementet som innehåller både fästet och bromsen, och stålhöljet som förbinder dem. Vid överskridande anordningar är det möjligt att byta ut enskilda delar av setet. Kulkopplingar och stötdämpare för påkörningsanordningar kan köpas separat.
Påkörningsanordningar används för tunga, bromsade släpvagnar med en DMC över 750 kg. De används för att manövrera påskjutsbromsen och är monterade på dragstängerna på bilsläp och bärgningsbilar. För lätta släpvagnar är det inte nödvändigt att installera bromsen. Det krävs inte av lagen och de krafter som gäller vid körning med släp med en DMC upp till 750 kg. En påkörningsbroms är dock nödvändig för större släp. Att använda den garanterar säkerheten vid bogsering av släp och minskar slitaget på bromsarna i fordonet.

Bilsläpkrokar

Bilsläpvagnar slits kraftigare, de större lasterna transporteras på släpet. Om släpvagnen används ofta och med praktiskt taget full last kommer det att bli nödvändigt att byta ut dragkroken mycket oftare. Innan varje åker med släp är det värt att kontrollera slitaget på dragkroken.
Släpvagnskrokarna är det enda elementet, förutom sprutlinan, som förbinder släpet med fordonet. Noggrann placering av dragkulan, som ska vara helt i hylsan, och draglåset garanterar säker körning. Högkvalitativa krokar från beprövade tyska tillverkare som vi rekommenderar är komponenterna AL-KO , KNOTT , WINTERHOFF och STEELPRESS . Deras beprövade lösningar garanterar sinnesfrid under lång tid. Välj en stark dragkrok som passar din släpvagn och beställ den i vår butik med snabb hemleverans!
pixel