Trustpilot

Däck för släpvagnar

Antal hittade varor: 15

Helårsdäck för bilsläp , husvagnar och husvagnar med bra körparametrar. Byt ut däcken mot helt nya och känn dig säker på vägen.

Trailer däck

Helårsdäck - standard på släp

I bilsläp, husvagnar och bärgningsbilar möter vi oftast helårsdäck. Till skillnad från bilar, där uppdelningen i sommar- och vinterdäck är mycket tydlig, använder vi ett däck för hela året i släp. Tack vare detta behöver vi inte oroa oss för deras ersättare varje säsong. Men längre användning orsakar mer slitage. Släpvagnsdäck behöver därför kontrolleras oftare för skick och slitbanehöjd.

Släpvagnsdäck - vilket ska man välja?

När vi väljer däck för en släpvagn måste vi kontrollera parametrarna som avgör om ett visst däck passar på fälgen. Vi börjar med att kolla fälgstorleken, bland vilka 10, 13 och 14 tum är de mest populära. Det är alltid den sista parametern i däcknamnet. Sedan väljer vi bredd och höjd på däcket. Det sista vi måste vara uppmärksamma på när det kommer till släpvagnsdäck är belastningsindex. Vi väljer det efter släpets DMC så att däcket tål belastningen på släpets transportyta.

Normala och förstärkta däck - vad är skillnaderna?

Standarddäck är avsedda för lätta släpvagnar. Deras lastkapacitet gör att de endast kan användas i denna typ av släp. När du behöver en lastkapacitet större än 750 kg är det naturliga valet förstärkta däck märkta med bokstaven C efter storleken. De är mycket mer hållbara och fungerar bra i tunga byggsläp, bärgningsbilar eller båtsläp.
pixel